Escriptor, historiador i excursionista

Presentació

Em dic Josep Mauri i sóc escriptor, historiador i excursionista. Des de ben petit que he tingut interès pel món de la geografia, història i del descobriment del nostre patrimoni natural i arqueològic. De fet, la meva biblioteca de llibres i mapes ja era considerable als quinze o setze anys d’edat.

Professionalment vaig començar a dedicar-me des de l’any 2000 aproximadament, any en què vaig tenir la sort de guanyar un accèssit al primer premi Vèrtex a un recull d’itineraris de muntanya organitzat conjuntament per la FEEC i Cossetània Edicions. Fruit d’això, vaig publicar el meu primer llibre el desembre del 2001 anomenat “50 itineraris a peu per Catalunya”. El llibre va tenir, i encara té, un destacadíssim èxit perquè s’han fet 6 edicions i s’han venut més de 10.000 exemplars arreu del país, sent el títol més important de la col·lecció Azimut d’aquesta editorial fins al moment. L’original idea de reunir en un sol volum, una recopilació d’indrets seleccionats per conèixer Catalunya a peu va captivar al lector.

Després van venir altres llibres també publicats per Cossetània Edicions i dins de la mateixa col·lecció Azimut: “A peu per Osona” l’any 2003 i posteriorment “A peu per la Garrotxa” l’any 2006, així com una traducció al castellà del primer llibre ara anomenat “Cataluña, 50 itinerarios a pie” amb Austral Media SL l’any 2004.

Articles diversos en diferents publicacions especialitzades, així com la segona edició d'”A peu per Osona” i el llibre “Curiositats naturals a prop de Barcelona” l’any 2012, han estat els treballs realitzats en aquest període de temps.

Des de l’estiu del 2012 degut a un canvi inesperat en la meva vida professional, va fer que calgués adaptar-me a les noves tecnologies, entrar en el món dels blogs, revisar i reestructurar tot el fet fins ara. Vaig posar en funcionament aquest blog personal on aniré informant dels meus nous llibres, articles i altres dades  que  puguin ser d’interès relacionats amb les meves especialitats i paral·lelament també vaig crear el “Blog dels indrets oblidats” on intentaré divulgar paratges d’interès poc visitats i de gran interès arqueològic.

I els nous llibres continuen: “la vall del riu Ges, “Castellcir”, “Garrotxa, 20 excursions a peu”…. sempre la meva inquietud per conèixer i divulgar indrets d’interès cultural o geogràfic al servei del lector excursionista interessat.

Gràcies per llegir els meus blogs i llibres. Espero que us agradin.

2 responses

  1. Llorenç Codern

    Sóc un del compradors dels teus llibres de 50 itineraris per Catalunya i a peu per Osona. Desconec el volum sobre la Garrotxa i el més recent sobre curiositats naturals a prop de Barcelona, però segur que valen la pena. Enhorabona!

    6 Març 2013 a les 1:49 am

    • Gràcies Llorenç per comprar els meus llibres! aquest any sortirà la nova edició del llibre “A peu per la Garrotxa” actualitzat i amb bones propostes per conèixer aquesta magnífica comarca

      6 Març 2013 a les 10:01 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s